fbpx

Skagen Bjesk

Du er sikkert en, der har forstand på bjesk. Som du allerede ved er bjesk en bitter eller en kryddersnaps. Bjesk er en slags bjesk, som produceres i Skagen. Hos Skagen Distillery fører vi en lang tradition videre. En klassisk bjesk, der stammer fra Skagen, bliver lagret på de urter og bær, der vokser vildt i klitterne, højmosen og på heden omkring Skagen. Bjesk indeholder urter og bær, som har fået deres kraft og smag fra både de mange lyse timer om sommeren og den kraftige blæst om vinteren.

Skagen Bjesk begyndte som et hyggeprojekt, hvor vi eksperimenterede med forskellige typer bjesk. Vi satte vores bjesk på Skagen restaurants menu og efterspørgslen lod ikke vente på sig. Det fik os til at arbejde på at sætte vores bjeskproduktion i mere faste rammer. I 2010 fandt vi et passende lokale, hvor vi kunne lave bjesk i større målestok.

 

I dag laver vi 8 forskellige typer Bjesk og en Julebjesk, hvis blanding ændrer sig fra år til år. Den sidste af standardbjeskerne blev tilføjet i 2013. Det er en valnøddebjesk, som ganske vist ikke helt harmonerer med vores filosofi om at lagre bjesk på lokale urter. Vi følte imidlertid, at den er så fantastisk, at vi simpelthen ikke kunne lade være.

Skagen Bjesk (Skagen snaps)

Mange der leder efter Skagen Bjesk bruger mange betegnelser. Nogle kalder det Skagen snaps, bjesk eller kryddersnaps. Vi ved godt, at vores kære barn har mange navne. Hos Skagen Distillery er vi stolte over at kunne producere bjesk af højeste kvalitet. Vores Bjesk er derfor et projekt, der har til formål at bevise, at vores lokale tradition også er berettiget til at indtage den globale scene. 

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk