Bog om kryddersnaps – Vores Bjesk

Bog om kryddersnaps

Du har brug for lidt inspiration. Du leder nu efter en bog om kryddersnaps, der indeholder opskrifter på, hvordan man laver god hjemmelavet kryddersnaps. Du spekulerer på, om en sådan bog eksisterer. Det er ikke tilfældigt er du er blevet ført ind på vores hjemmeside. Vi har nemlig udgivet en bog, der ikke alene indeholder brugbare opskrifter, men også en nyttig beskrivelse af de ingredienser, man fremstiller kryddersnaps med. 

Vi har dog valgt at gøre brug af en anden betegnelse, der henviser til kryddersnaps. Ordet er bjesk, som er et gammelt ord afledt fra ordet besk (bitter i smagen). Begrebet bjesk stammer fra Vendsyssel, hvor man op gennem tiden har produceret kryddersnaps eller bjesk. Man kan fremstille bjesk ved at komme blade, rødder, urter, planter, bær eller frugter i snaps eller vodka. Man plejer at sige, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lagre bjesk på eller hvad for nogle bjesk opskrifter, man kan lave bjesk efter.

Hos Skagen Distilleri (Skagen Bjeskeri) har vi udgivet en bog om kryddersnaps, hvor vi beskriver de bedste ingredienser og fremgangsmåder, man kan tage i brug, når man skal lave bjesk. Vores bog om Skagen Bjesk finder du på vores webshop. Bogen om bjesk giver nogle tips om, hvornår man samler snaps krydderier, hvor meget man skal bruge og hvor længe man skal lade bjesken trække for at sikre de bedste resultater.

 

Bjesk opskrifter på 16 forskellige bjesktyper

I vores bog om bjesk står der meget om 16 forskellige urter og bær, som man med fordel kan samle, når man kaster sig ud i at fremstille hjemmelavet bjesk (kryddersnaps). Vores bjesk opskrifter genspejler vores dybe respekt for den kulturelle arv, Vendsyssel har videregivet til Danmark vedrørende bjeskproduktion. I Vendsyssel er der mange, der nyder deres hjemmelavet bjesk og det skal der være plads til.

Vores bog om bjesk kommer også ind på nogle madopskrifter, hvor bjesk indgår som smagsgiver eller som et passende supplement. Vi håber, du vil nyde de forskellige features, bogen indeholder.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk