Cremet Fiskesuppe
Med Skagen malurtbjesk, safran, ingefær, chili og torsk
Ingredienser til 4 personer:
1 liter fiskefond
4 dl piskefløde
4 cl Skagen malurtbjesk
1 rød chili
4 fed hvidløg
50 g revet ingefær
Et nip safran
Salt og peber
Citronsaft
200 g torskefilet
100 g rå jomfruhummerhaler
1 gulerod
1 persillerod
½ porre
Fremgangsmåde:
Kom fond, fløde, hakket chili, hvidløg, ingefær og safran op i en gryde. Kog det hele godt igennem i ca. 30 – 45 minutter. Smag til med salt og peber. Sigt suppen over i en ny gryde. Skær torsk i nogle mundrette stykker, sørg for at der ikke er ben. Urterne skæres i fine strimler (julienne). Kom urter og torsk op i suppen sammen med bjesken og kog suppen op. Suppen må ikke koge for længe, da torsken kan smuldre. Rist jomfruhummerne i lidt smør på en pande og kom dem i suppen inden servering. Nyd en Skagen malurtbjesk til suppen.