Flamberede jomfruhummer

Flamberet i jubilæumsbjesk med muslinger og revling

Ingredienser til 4 personer:

Fuldkornspasta
400 g rå jomfruhummerhaler
1 bundt persille
15 stk. blåmuslinger
100 g blomkål
100 g revlingebær
4 grønne asparges
1 hakket skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
200 g saltet smør
2 dl piskefløde
6 cl Skagen jubilæumsbjesk
Tørrede tomater

 

Fremgangsmåde:

Kom lidt olie på en pande og varm den godt op. Kom jomfruhummer, hvidløg, skalotteløg på den varme pande og vend det hurtigt rundt. Tilsæt bjesken og antænd væden. Når ilden er gået ud, tilsættes hakket persille, blomkålsbuketter, stykker af asparges, muslinger og revlingebær samt koldt smør skåret i tern.
Tag panden af varmen og lad smørret smelte, så det jævner væden. Tilsæt piskefløde og lig låg på panden og stil den tilbage over svag varme. Når det har stået og dampet i ca. 5 minutter – eller til muslingerne er åbnet – smages der til med salt og peber, og det hele vendes sammen med frisk kogt
fuldkornspasta. Pynt med tørrede tomater. Hertil kan nydes en Skagen revlingbjesk.