Gravad Laks
Med Skagen malurtbjesk og bær
Ingredienser til 4 personer:
½ side fersk laks
½ spsk. hele peberkorn
5 kommenfrø
3 spsk. salt
3 spsk. sukker
1 bundt dild
4 cl Skagen malurtbjesk
Mayonnaise
Blåbær
Hindbær
Rugbrødscrumble
Fremgangsmåde:
Skal og saft af 1 økologisk citron. Knus peber og kommenfrø og bland dem med salt og sukker. Blancher dilden hurtigt i kogende vand, tør den godt i et viskestykke og hak den fint. Læg laksen i et fad. Riv og pres citronen og kom begge dele over fileten sammen med krydderiblandingen, den hakkede dild og bjesk.
Dæk fadet til med husholdningsfilm og stil den på køl i 48 timer. Skær laksen ud i fine strimler og anret den på tallerken med friske blåbær, hindbær og lidt mayonnaise. Drys med lidt rugbrødscrumble. Der kan tilsættes mere frisk dild. Nyd den gravad laks med en Skagen malurtbjesk.