fbpx

Havtorn Snaps – Skagen Bjesk lageret på havtorn

Ligesom dig er der mange, der søger efter snaps med havtorn. Andre bruger betegnelsen kryddersnaps, når de referer til bitter snaps. Vi foretrækker brugen af ordet bjesk, der stammer fra Vendsyssel. Man kan lagre snaps eller vodka med urter, rødder, planter, bær eller frugter. Man må sige, at det kun er ens fantasi, der sætter grænser for, hvad man kan lagre snaps på.

Havtorn vokser i klitter, på skrænter og klinter. Det er her i disse kystnære områder, man kan samle de solgule bær i september og oktober. Havtorn snaps (havtornbjesk) har en syrlig smag, der gør det velegnet til at drikkes om morgenen. Nogle kalder havtornbjesk for en morgenbitter, netop fordi dens smag kommer til sin fulde ret, når den nydes sammen morgenkaffen. Den er også god i drinks og cocktails.

 

Havtorn snaps eller Skagen Bjesk lageret på havtorn

Vi har stor respekt for de mennesker, der holder traditionen med at lagre hjemmelavet havtorn snaps eller bjesk i hævd. I Skagen har man altid delt denne lange tradition. Ude i vores klitter vokser havtornbuske uhindret. Deres gule bær modner under sommersolen og får gavn af al det lys, dejlige Skagen bader i om sommeren.

Hos Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) har vi produceret en havtorn snaps (havtornbjesk), som drager nytte af den særlige smag havtornen bærer på. Skagen Bjesk lageret på havtorn har en fantastik solgul farve, der minder om citronvand. Den har også en syrlig smag, der afspejler de bær, den er blevet lageret på. Som sagt kan den nydes til morgenmad eller sammen med marineret sild på grund af sine syrlige egenskaber.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk