Hummerbisque

Med jomfruhummertartar og Skagen porsebjesk

Ingredienser til 4 personer:

1 kg hummerskaller
Olie til bruning
2 spsk. tomatpure
½ dl rød balsamicoeddike
½ knoldselleri
1 pastinak
1 persillerod
2 gulerødder
2 fed hvidløg
2 almindelige løg
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret koriander
6 soltørrede tomater
10 korn sort peber
Piskefløde
2 cl Skagen porsebjesk
1 spsk. cremefraiche 38 %

Jomfruhummer tartar:
200 g pillede jomfruhummerhaler (rå)
1 spsk ristede sesam
½ spsk cremefraiche 38%
Purløg
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl urterne og skær dem i mindre stykker. Brun urter og skaller i en gryde med lidt olie. Når skaller og urter er brunet godt, tilsættes tomatpuré og ristes godt igennem. Tilsæt balsamico og lad det koge væk. Tilsæt koldt vand til det dækker skallerne. Kog det hele godt igennem i ca. en time og husk at skumme overfladen. Tilsæt krydderierne og de soltørrede tomater. Lad det koge en times tid mere. Sigt fonden igennem en finmasket sigte eller igennem et klæde. Smag på bisquen, er den ikke kraftig nok, kan den koges yderligere ned. Når smagen er tilpas, tilsættes lidt piskefløde og bjesk, så bisquen får en cremet konsistens, smag til med salt og peber. Tilsæt cremefraiche og blend med en stavblender, til bisquen skummer.

Jomfruhummertartar
De rå jomfruhummere hakkes fint og kommes op i en skål. Her vendes de med ristet sesam og cremefraiche samt lidt fintsnittet purløg. Rør det hele rundt og smag til med salt og peber. Hvis man har nogle jomfruhummere tilovers, kan de ristes af og serveres i suppen. Skagen porsebjesk passer til denne ret.