fbpx

Julesnaps – Skagen Bjesk

Julesnaps

Faktum er, at du forstår dig på, hvordan en julesnaps skal smag. Det kan godt være, at du er blevet overrasket over, at du har fundet frem til vores hjemmeside. Du vidste måske ikke, at vi ved Skagen Distilleri producerer en julesnaps af høj kvalitet. Ganske vist kalder vi det årets julebjesk. Ordet bjesk stammer fra Vendsyssel og er en betegnelse for en kryddersnaps eller en bitter. Du havde muligvis andre kendte snapsemærker i tanke, da du søgte på julesnaps. Men vi er glade for at du er kommet ind på vores hjemmeside. Det giver os nu mulighed for at fortælle dig mere om vores julesnaps, altså Skagen Julebjesk.

Hos Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) producerer vi 8 forskellige bjesktyper. Det hele begyndte som et hyggeprojekt. Vi solgte vores beskedne bjeskproduktion på Skagen Fiskerestaurant. På grund af en stigende efterspørgsel, blev vi nødt til at finde et velegnet lokale i 2010. Jo bedre vi blev til at lave kryddersnaps eller bjesk, desto mere steg efterspørgslen. Vi sætter en ære i at bruge lokale urter og bær i vores bjeskproduktion. Skagen har en lang tradition for bjeskproduktion. Det skyldes de mange urter og bær, som vokser vildt på vores kystnærområder.

 

Årets Julebjesk

Julebjesken er lageret på både urter, bær og planter, som er blevet håndplukket på heden omkring Skagen. Vi kan selvfølgelig ikke kontrollere naturen eller de planter eller urter, som er tilgængelige fra år til år. Derfor varierer vores Julebjesk alt efter de urter og bær, der findes ude i klitterne. Det giver os mulighed for at eksperimentere og forbedre vores julesnaps (julebjesk), efterhånden som tiden går. 

Årets Julebjesk er i år sammensat af følgende ingredienser: tranebær, revling, valnød, hyldebær, slåen, marehalm og malurt. Disse elementer bliver nænsomt sødet med lynghonning for at fremhæve de fantastiske egenskaber og den smag, som årets bjesk besidder. Farven minder om en elegant ravfarve og duften bidrager til en naturlig smagsoplevelse, der bidrager til den gode stemning og en fantastisk jul.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk