Malurt snaps – Skagen Bjesk lagret på malurt

Malurt snaps

Du ved godt, at malurt snaps er en udmærket aperitif. Den hjælper på fordøjelsen og egner sig til cremet fiskesuppe. Du har fundet frem til vores hjemmeside. Måske var det ikke vores bjeskeri, du havde i tanke, da du søgte på malurt snaps. Nu er du her og vi kunne tænke os at fortælle dig lidt om vores malurt snaps eller malurt bjesk, som vi kalder det. Hvis du ikke er dus med ordet bjesk, så er det fordi det er en betegnelse for kryddersnaps eller bitter, der stammer fra Vendsyssel og har en lang historie.

Hos Skagen Bjeskeri (Skagen Distillery) lagrer vi bjesk på strandmalurt. Det kan meget vel være, at det kommer bag på dig, men vi har mange års erfaring med at fremstille malurt snaps af fremragende kvalitet. Ganske vist er vi ikke et af de største navne, når der er tale om malurt snaps (bjesk), men i mange år har vores gæster på Skagen Fiskerestaurant nydt vores malurt bjesk. Vores fiskeretter og vores bjesk er som skabt for hinanden.

 

Skagen Bjesk – malurt når det er bedst

Strandmalurt vokser på strandenge, på flere af øerne i Kattegat og ved Vadehavet. Man plukker planten i september måned, når den står med knopper og blomster. Det bedste tidspunkt til at plukke malurt er når vejret er tørt. Man samler en stor buket og lader den tørre til den er knastør. På den måde sikrer man sig, at de giftige stoffer i planten er forduftet. Den anbefalede trækketid er på mindst tre måneder, indtil væsken er mørkebrun.

Malurt indgår i mange alkohol blandinger, men vi har den holdning, at malurt bjesk er alt for god til at blandes med noget. Vores malurt bjesk har en flot gylden farve. Smagen er som forventet bitter, men afrundet. Hvis du skal spise noget gravad laks, så er det Skagen Bjesk lagret på malurt, du skal nyde den med. Det giver nemlig en velsmagende kombination, som man ikke må gå glip af.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk