fbpx

Porsesnaps – Skagen Porsebjesk

Du har helt sikkert før nydt en god porsesnaps. Derfor er det ikke overraskende, at du i dag kunne tænke dig at finde noget tilsvarende eller bedre. Det kan da også være, at du har fået en varm anbefaling om, at porsesnaps er et godt supplement til skaldyrsretter. Du kunne tænke dig at lave en skaldyrsret og det giver god mening at skaffe sig en porsesnaps. Hos Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) plejer vi at bruge betegnelsen porsebjesk, når vi snakker om porsesnaps. Det hænger sammen med, at ordet bjesk er et begreb, der henviser til kryddersnaps. Ordet bjesk stammer fra Vendsyssel, hvor man op gennem tiden har haft tradition for at lave porsesnaps eller porsebjesk.

Mosepors er en lille busk, der vokser sammen med andre buske og danner små krat. Porsen er vildtvoksende i Danmark, især ved moser og på fugtige heder, hvor jorden er lidt sur og fugtig. Busken afgiver en berusende duft om sommeren. Man må gerne samle de røde hanrakler eller kogler fra marts til maj måned. Bladene er smalle og ægformede med grove takker på den ene halvdel. Bladene fra mosepors plukkes i slutningen af september måned.

Porsesnaps – Skagen Bjesk lagret på porse

Vi synes, det er en skøn tradition, at vendelboer altid har sat pris på en god porsesnaps (porsebjesk). Skagboer har været heldige, fordi i Skagen har man mulighed for at samle mosepors af god kvalitet. Hanraklerne og bladene på porsen trives i Skagen, hvor sollyset og varmen giver de rigtige vækstbetingelser.

Hos Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) lagrer vi porsesnaps af højeste kvalitet. Skagen Bjesk lavet på mosepors har en herlig ravgul farve, der smager lifligt og let bitter. Det er det, man forventer af en porsesnaps uden de harpiksstoffer, der kunne ødelægge den gode smag. Vores porsebjesk er som skabt til et stykke med sild. Den er også god i drinks og cocktails. Duften af bjesken leder straks minderne tilbage til plukkestedet og dets berusende duft.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk