fbpx

Skagen snaps – Skagen Bjesk

Skagen snaps

Du har højst sandsynligt smagt på vores Skagen snaps, som vi kalder bjesk. Måske har du besøgt Skagen Fiskerestaurant og nød en af de mange bjesker, der står på menuen. Hos Skagen Bjeskeri (Skagen Distillery) holder vi en lang bjesktradition i hævd. Vendsyssel har op gennem tiden dyrket traditionen med at fremstille hjemmelavet snaps eller bjesk. Vendelboer generelt har altid holdt af deres lokale bjesk. I Skagen har vi været heldige, fordi vores geografiske forhold har sørget for de rigtige betingelser for de urter, bær og planter, der indgår i Skagen snaps.

Skagen Bjeskeri (Skagen Distillery) startede i sin tid som et hyggeprojekt. Vi fremstillede en beskeden mængde bjesk, som blevet serveret for vores gæster på Skagen Fiskerestaurant. Mange stiftede bekendtskab med, hvad mange kaldte Skagen snaps. På den måde steg efterspørgslen i takt med at kvaliteten af vores bjesker bliver bedre. På et tidspunkt i 2010 så vi behovet for at udvide bjeskproduktionen. Vi fandt det rigtige lokale og så gik vi i gang med at fremstille bjesk i større målestok.

 

Skagen Bjesk ser dagens lys

I begyndelsen eksperimenterede vi med mange bjesktyper. I dag fremstiller vi 8 Skagen Bjesker og en Julebjesk, hvis opskrift bliver forbedret fra år til år. Så vi er ikke holdt op med at optimere vores gode bjesker. Vi tror fuld og fast på, at det, der er godt, altid kan blive endnu bedre. Den sidste af vores standardbjesker blev tilføjet i 2013. Der er tale om en valnøddebjesk. Den er noget af en afvigelse i forhold til de bjesker, vi før havde fremstillet. Vores filosofi har været, at vi lagrer Skagen bjesk på lokale urter, planter og bær. Men vi følte alligevel, at valnøddebjesken er så fantastisk, at vi simpelthen ikke kunne lade være med at gøre den til en del af vores udvalg.

Man kan sige, at vi selvfølgelig er traditionstro, fordi vi forstår værdien af bjeskproduktionen som et lokalt fænomen. Skagen Bjesk er ikke alene en kryddersnaps, der i den grad er præget af traditionelle fremstillingsmetoder.  Nej, den er også vores forsøg på at videreudvikle vores bjesk og dermed bevise, at vores beskedne bjesk fortjener en fornem plads på verdens scene.

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk