fbpx

Tranebærsnaps – Skagen Tranebærbjesk

Tranebærsnaps

Du har med sikkerhed smagt tranebær snapsfør. Det er nok grunden til, at du i dag søger efter en tranebærsnaps, der lever op til dine forventninger. Det kan godt være, at du har tænke dig at spise noget røget sild. Som bekendt er tranebærsnaps helt perfekt til røget sild. På vores hjemmeside vil du hurtigt opdage, at vi foretrækker at bruge navnet tranebærbjesk frem for tranebærsnaps. Det skyldes, at ordet bjesk har en lang historie og mange positive associationer for os i Vendsyssel, hvor begrebet bjesk stammer fra.

Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) er allerede kendt for at lave en fremragende tranebærsnaps (tranebærbjesk). I begyndelsen blev den serveret for vores gæster på Skagen Fiskerestaurant. Efterhånden steg efterspørgslen så meget, at vi besluttede, at det var på høje tid, at vi lavede en bjeskproduktion af større format. Nu har hele Danmark mulighed for at købe vores Skagen Bjesk lagret på tranebær på vores webshop.

Skagen tranebærbjesks egenskaber

Som bekendt er tranebær en dværgbusk med krybende grene. Tranebær kan findes i fattigkæret, højmosen og på våd og tørvejord i Vest- og Nordjylland. Busken er nemt at overse, men de mørkerøde bær er svært at komme udenom. De har en bitter-syrlig smag, som gør dem velegnet til at lave bjesk med.

I Skagen er vi heldige, fordi vi har de jordarter, hvor tranebær kan vokse og trives. Det er derfor ikke overraskende, at tranebær op gennem tiden er blevet brugt som hovedingrediens i vores elskede bjesk. Hos Skagen Distillery (Skagen Bjeskeri) følger vi vores egen opskrift, der sikrer en bjesk af misundelsesværdig kvalitet. Skagen Bjesk lagret på tranebær har en fin og tiltalende rødlig farve. Smagen er frisk med bitter-sødlige nuancer i kraft af de bær, den er lagret på og den er et fremragende valg som aperitif. Den er også fremragende i drinks og cocktails

Find vores udvalg af bjesk på vores webshop eller kontakt Skagen Distillery i dag på tlf.: +45 6066 1109. Du må også gerne skrive til os på mail: jcw@skfisk.dk